Weten wat uw huidige tariefklasse is?

In Mijn Leninginzicht vindt u de bij ons bekende woningwaarde. Ook ziet u per leningdeel de rente. U kunt in ons archief van rentelijsten eenvoudig de rentelijst vinden die voor u van toepassing is. Wilt u vooraf weten of uw hypotheek in een lagere tariefklasse valt? Bereken het gemakkelijk zelf met de volgende formule: 100 x restschuld : (nieuwe) woningwaarde = nieuwe verhouding tussen uw lening en de woningwaarde.  

Weet u niet precies welke rentelijst of risico-opslag van toepassing is voor uw hypotheek? Of wilt u vrijblijvend een berekening ontvangen van de risico-verlaging? Vraag dit aan via ons contact formulier. U kiest in het formulier voor de optie ‘Risico-opslag verlagen’. 

Woningwaarde aanpassen, ook als de tariefklasse niet daalt 

Is uw woningwaarde net niet genoeg gestegen om voor een lagere risicoklasse in aanmerking te komen? Dan kunt u de woningwaarde toch wijzigen. Als u op een later moment door aflossing wel in de lagere tariefklasse terecht komt, passen wij de risico-opslag automatisch voor uw aan.  

Stappenplan: aanpassen woningwaarde in Mijn Leninginzicht.

 • 1. Log in op Mijn Leninginzicht

  Log in op Mijn Leninginzicht

 • 2. Kies voor ‘Risicoklasse wijzigen’

 • 3. Upload een bewijs van uw nieuwe woningwaarde

  U kiest zelf welk document u gebruikt als waardebepaling, afhankelijk van uw situatie:   

  • U bewijst de huidige woningwaarde met een gevalideerd taxatierapport. Houd er rekening mee dat een taxatierapport geld kost.  
  • Is uw hypotheek lager dan 80% van de nieuwe woningwaarde? Dan mag u ook de meest recente WOZ-beschikking toesturen. Deze is gratis.


 • 4. U krijgt van ons een e-mail als wij uw woningwaarde hebben aangepast. 

  Wij verwerken de nieuwe woningwaarde binnen 10 werkdagen. Bij het aanpassen van uw woningwaarde gaan wij uit van de datum dat het taxatierapport of de WOZ-beschikking door ons is verwerkt. De eventuele renteaanpassing gaat in op de 1e dag van de volgende maand.