Het opleidingsaanbod

De hypotheekmerken van Achmea bieden u samen met Impact Opleiding & Training, Hoffelijk en de Academie voor Vastgoed een uniek scala aan opleidingen. En het mooie is dat u naast het opdoen van relevante kennis ook nog eens SEH-punten ontvangt: win-win! 

 • Vaardigheden Duurzaam Wonen

  Verduurzaming van de Nederlandse woningen is een thema dat steeds belangrijker wordt. Ook als adviseur kunt u tegenwoordig niet langer om duurzaamheid heen. Dit PE SEH-programma is een vervolg op de e-Learning Adviseur Duurzaam Wonen. In het PE SEH-programma ‘Vaardigheden Duurzaam Wonen’ leert u om verduurzaming daadwerkelijk toe te passen in uw adviespraktijk. 

  SEH: 6 PE-punten A categorie
  Opleidingsinstituut: Impact Opleiding & Training

  Meer over deze opleiding

  Mede mogelijk gemaakt door Attens

 • Adviseren in veranderende tijden

  De actualiteiten in de financiële wereld volgen elkaar in rap tempo op en maatschappelijke opvattingen veranderen. De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de wereld van geld, economie en financiën. De verschillende ontwikkelingen hebben grote impact op uw werk als financieel adviseur. Zaken als bestendig inkomen, werkloosheidsrisico en de gevolgen van de coronacrisis moeten worden meegenomen in het adviestraject. In dit PE SEH-programma behandelen we verschillende actualiteiten die van belang zijn voor uw adviespraktijk. 

  SEH: 6 PE-punten A categorie
  Opleidingsinstituut: Impact Opleiding & Training

  Meer over deze opleiding

  Mede mogelijk gemaakt door Syntrus Achmea

 • Vaststellen aandeel eigenwoningschuld

  Naar aanleiding van de Kamerbrief van 14 april 2017 en het besluit van de staatssecretaris van Financiën van 30 januari 2018 is de nut en noodzaak van het opstellen van een overeenkomst inzake de interne draagplicht onomstotelijk vast te komen te staan. Tijdens de bijeenkomst wordt gewerkt met casuïstiek en een digitale quiz. 

  SEH: 6 PE-punten A categorie
  Opleidingsinstituut: Impact Opleiding & Training

  Meer over de opleiding

  Mede mogelijk gemaakt door Centraal Beheer

 • De meerwaarde van het nieuwe taxatiemodel

  Door financieel adviseurs meer inzicht te geven in het tot stand komen van de waardering van een woning is hij/zij een goede gesprekspartner voor alle betrokkenen. Het kunnen vertalen van de informatie uit het taxatierapport creëert toegevoegde waarde voor andere onderdelen in het financieel advies. De taxatie krijgt hierdoor een andere lading en verschuift van een ‘moetje’ naar een aanvullend onderdeel van het adviesproces.

  SEH: 6 PE-punten B categorie
  Opleidingsinstituut: Academie voor Vastgoed

  Meer over de opleiding

  Mede mogelijk gemaakt door Centraal Beheer

 • Woningverhuur in de adviespraktijk

  Bij het aankopen van een woning voor de verhuur komen andere onderwerpen kijken dan bij de aankoop van een woning voor eigen gebruik. Dit vergt dan ook de nodige kennis en vaardigheden van u als adviseur. Tijdens deze masterclass wordt uitgebreid ingegaan op onderdelen die van belang zijn bij de koop en verhuur van een woning.

  SEH/FFP: 6 PE-punten B categorie SEH; 4 K&A punten FFP
  Opleidingsinstituut: Hoffelijk

  Meer over deze opleiding

  Mede mogelijk gemaakt door Woonfonds

 • De ondernemer en de woningfinanciering

  Om (hypotheek)advies te geven aan zelfstandig ondernemers moet u kennis hebben van veel aspecten over de praktijk van zelfstandigen. Hier komt dus veel bij kijken. In de training ‘De ondernemer en de woningfinanciering’ behandelen we alle relevante elementen, zodat u ook deze doelgroep met een gerust hart kunt adviseren.

  SEH: 6 PE-punten B categorie

  Opleidingsinstituut: Impact Opleiding & Training

  Meer over deze opleiding

  Mede mogelijk gemaakt door Woonfonds