Hypotheek meeverhuizen

Als u gaat verhuizen, kunt u uw Attens Hypotheek meenemen naar uw nieuwe woning. Dat kan interessant zijn als de rente van uw huidige hypotheek lager is dan de actuele rente op het moment dat u verhuist.

Dit zijn onze voorwaarden:

  • De rentevastperiode blijft hetzelfde.
  • De nieuwe hypotheek is maximaal het restant bedrag van de oude hypotheek. Is de nieuwe hypotheek hoger? Dan geldt voor het extra bedrag de dagrente voor nieuwe hypotheken.
  • De rente van de totale hypotheek kan aangepast worden als de tariefklasse van de nieuwe hypotheek hoger of lager is dan de tariefklasse van de oude hypotheek.
  • De nieuwe hypotheek passeert binnen 6 maanden nadat de oude hypotheek werd afgelost.
  • Eventuele korting voor energiezuinige woningen vervalt. Tenzij de nieuwe woning ook energiezuinig is.

Uw hypotheekadviseur kan u hier meer over vertellen.

Hypotheekvorm aanpassen

Tijdens de looptijd van uw hypotheek kunt u de hypotheekvorm, de manier waarop u de hypotheek terugbetaalt, aanpassen. Vraag advies over de mogelijkheden aan uw onafhankelijk hypotheekadviseur. Deze kan bij ons een verzoek tot wijziging van de hypotheekvorm indienen. U kunt er ook voor kiezen om boetevrij af te lossen.

Extra geld lenen

U wilt bijvoorbeeld de badkamer verbouwen of een dakkapel laten plaatsen om prettiger te wonen? Attens Hypotheken biedt u verschillende mogelijkheden:

  • uw hypotheek verhogen

Dit kan als u bij het afsluiten van uw hypotheek een hogere inschrijving heeft gedaan bij de notaris.

  • een tweede hypotheek afsluiten

Dit kan als u ook uw eerste hypotheek bij Attens heeft. Voor een tweede hypotheek moet u wel naar de notaris, wat extra kosten met zich meebrengt.

NB Wij zullen in beide gevallen uw financiële situatie opnieuw moeten beoordelen. En als u extra geld leent, loopt Attens Hypotheken mogelijk een hoger risico. Dit kan door ons vertaald worden in een hogere rente op uw lopende hypotheek.

Bespreek de mogelijkheden van extra geld lenen met een hypotheekadviseur.

Hypotheek oversluiten

Wilt u vanwege onze gunstige rentepercentages en voorwaarden overstappen van uw huidige hypotheek naar een Attens Hypotheek? Dan is er sprake van oversluiten.
Lees hier meer!