Wat kost het wijzigen van uw hypotheek?

Wij brengen geen administratiekosten in rekening voor het aanpassen van uw hypotheek. In alle gevallen is het verstandig om vooraf advies bij uw hypotheekadviseur op te vragen. In sommige situaties is dit zelfs verplicht. Het kan zijn dat uw adviseur hiervoor kosten rekent. Bij een wijziging van uw rente, zoals bij renteafkoop, kan Attens Hypotheken wel een vergoeding in rekening brengen. Dat vindt u dan altijd terug op uw nieuwe voorstel.

 • Uw hypotheek verhogen

  Wilt u uw hypotheek verhogen? Bijvoorbeeld voor een verbouwing? Bekijk dan samen met uw adviseur wat de mogelijkheden zijn op basis van uw financiële situatie. Uw adviseur maakt de verhoging voor u in orde.

  Een verhoging van uw bestaande hypotheek kan soms zonder notaris. Dat hangt af van de hoogte van de inschrijving van uw hypotheek. Vraag uw adviseur naar wat er in uw situatie mogelijk is. Uw adviseur vraagt een vergoeding voor zijn dienstverlening. Attens Hypotheken brengt geen kosten in rekening voor het verhogen van een hypotheek of het afsluiten van een 2e hypotheek.

  Wat is een verhoogde inschrijving? 

  Bij het afsluiten van een hypotheek wordt deze ingeschreven bij het Kadaster. Dit noemen we een hypothecaire inschrijving. In de inschrijving staat aan wie en voor welk bedrag een recht van hypotheek is verleend. U kunt ervoor kiezen om het bedrag hoger te laten zijn dan het bedrag dat u nu wilt lenen. Dat heet een verhoogde inschrijving.

  Wilt u na een paar jaar uw woning verbouwen? En wilt u daarom uw hypotheek verhogen, dan heeft u met de hogere inschrijving van uw hypotheek extra bestedingsruimte binnen de al ingeschreven hypotheek. U hoeft dan niet meer naar de notaris voor deze hypotheekverhoging (zolang de door u gewenste verhoging binnen de verhoogde inschrijving blijft).

 • Overstappen op een andere aflosvorm

  Wilt u de aflosvorm veranderen? Bijvoorbeeld omdat u meer zekerheid wilt? Of omdat uw financiële situatie is veranderd? Informeer bij uw adviseur naar de mogelijkheden. Blijkt een overstap mogelijk? Dan kan uw adviseur dat voor u regelen.

  Uw adviseur vraagt een vergoeding voor zijn dienstverlening. Attens Hypotheken brengt geen kosten in rekening voor een verandering van de aflosvorm.

  Aanpassen aflossingsvrije hypotheek

  Let op: wilt u uw aflossingsvrije hypotheek aanpassen naar een annuïtaire of lineaire hypotheek? Dat regelt u zelf, zonder adviseur. Bekijk hier het stappenplan aanpassen aflossingsvrije hypotheek.

 • De looptijd verlengen of verkorten

  Wilt u uw hypotheek korter laten lopen dankzij een extra aflossing? Of juist langer door laten lopen? Informeer bij uw adviseur naar de mogelijkheden. Is het mogelijk? Dan kan uw adviseur het voor u regelen.

  Uw adviseur vraagt mogelijk een vergoeding voor zijn dienstverlening. Attens Hypotheken brengt geen kosten in rekening voor een aanpassing van de looptijd.

  U past de voorlopige belastingteruggave zelf aan

  Deze aanpassing heeft invloed op uw belastingteruggave. Uw maandlast wijzigt door de aanpassing van uw looptijd. Daarmee voorkomt u dat u achteraf een bedrag moet terugbetalen. 

  Krijgt u maandelijks een voorlopige teruggave van de belasting? Vergeet deze niet aan te passen. Daarmee voorkomt u dat u achteraf een bedrag moet terugbetalen.

 • Aanvraag leningdeel met rentekorting voor een energiezuinige woning

  Wij vinden het belangrijk dat woningen zo energiezuinig mogelijk zijn. Attens Hypotheken beloont energiezuinige woningen daarom met 0,4% korting op een annuïtair of lineair leningdeel van € 25.000.

  Heeft u uw woning verbeterd naar een energielabel A? En kunt u dat aantonen met uw nieuwe energielabel van de Rijksoverheid? Stuur een e-mail voorzien van uw hypotheeknummer naar beheer@attens.nl. Heeft u een voorkeur voor het leningdeel waar het nieuwe leningdeel van afgesplitst moet worden? Geef dat dan aan in de e-mail. En vergeet niet uw nieuwe energielabel als bijlage mee te sturen. Wij verwerken uw aanvraag en splitsen een leningdeel van € 25.000 af, met een rentekorting van 0,4%. Uw rentekorting gaat in op de 1e dag van de volgende maand.

  U kunt dit leningdeel met rentekorting zelf aanvragen, zonder uw hypotheekadviseur. 

  U past de belastingteruggave zelf aan 

  Deze aanpassing heeft invloed op uw belastingteruggave. Uw maandlast wijzigt mogelijk door de aanpassing van uw looptijd.  Krijgt u maandelijks een voorlopige teruggave van de belasting? Vergeet deze niet aan te passen.  Daarmee voorkomt u dat u achteraf een bedrag moet terugbetalen.