Het overlijden van een dierbare heeft een grote impact. Naast het dragen van het verlies moet er ook veel geregeld worden. Wij helpen u graag verder met alle vragen over de hypotheek.

Een overlijden melden

Laat ons weten wie er is overleden. Dan kunnen wij de zaken voor u gaan regelen. U meldt een overlijden op de volgende manieren bij ons:

Persoonlijk contactOnline doorgeven
Bel met onze Nabestaandendesk op
telefoonnummer 020 606 58 61
Geef een overlijden online aan ons door

Wat gebeurt er na het melden van een overlijden?

Nadat wij de melding van overlijden hebben ontvangen, nemen we persoonlijk contact met u op. Daarna sturen we u een overzicht. In dit overzicht leest u welke documenten wij nodig hebben en wat er verder telefonisch is besproken.

De hypotheek eindigt niet automatisch na een overlijden. Voor het beëindigen of voortzetten van de hypotheek nemen wij altijd eerst contact met de erfgenaam op. Weet u nog niet wat u met de hypotheek wilt? Neemt u dan contact op met uw hypotheekadviseur.

Welke documenten heeft u nodig?

U heeft in alle gevallen een akte van overlijden nodig. Per situatie hebben wij andere documenten nodig. Aanvullend kunnen wij u nog vragen om:

  • Een uittreksel uit het Centraal Testamentenregister (CTR)
  • Een testament
  • Een verklaring van erfrecht
  • Inkomensgegevens
  • Identiteitsbewijs

Is er sprake van een verpande overlijdensrisicoverzekering? Dan lossen wij (deels) de hypotheek af

Wij vragen de verzekeraar de polis uit te keren aan ons. Mogelijk vraagt de verzekeraar u nog om extra informatie aan te leveren.

Wilt u liever niet aflossen met de waarde van de overlijdensrisicoverzekering?

Misschien heeft u een andere bestemming voor de uitkering van de verzekering. Laat het ons weten, dan bekijken we samen met u de mogelijkheden. 

Wij passen de hypotheek aan

Hebben wij alle informatie gekregen? Dan gaan we voor u aan de slag om de hypotheek aan te passen. U ontvangt van ons een bericht met de bevestiging. 

Voor advies neemt u contact op met uw hypotheekadviseur

Uw hypotheekadviseur kan u ook advies geven over de mogelijkheden om de hypotheek aan te passen. Daarnaast kan uw adviseur u het regelwerk uit handen nemen.

Heeft u (nog) geen hypotheekadviseur?

Vind een adviseur bij u in de buurt