IMG_4229_ATTENS.jpg

Stap 1. Welk bedrag kunt u lenen?

U kunt hier zelf berekenen hoe hoog uw hypotheek ongeveer kan zijn. Maar uw persoonlijke omstandigheden en mogelijkheden spelen ook mee. Attens Hypotheken houdt bijvoorbeeld rekening met onregelmatigheidstoeslag en flexibele arbeidscontracten, en het mee-tekenen door ouders is vaak mogelijk. Een hypotheekadviseur kan u helpen bepalen welk hypotheekbedrag voor u haalbaar en realistisch is. Vraag wel voorafgaand aan het gesprek wat dat advies u gaat kosten. En bereid het adviesgesprek goed voor.


Heeft u een hypotheek bij een andere aanbieder? Oversluiten kan gunstig zijn.

IMG_4166_ATTENSb.jpg

Stap 2. Op zoek naar een huis

Wordt het een bestaande woning of nieuwbouw? Welke buurt is voor u aantrekkelijk? Aan welke wensen en eisen moet uw nieuwe woning voldoen? Er zijn vele mogelijkheden. Een makelaar kan u adviseren over onder andere de staat van een huis en te verwachten onderhoudskosten. Heeft u een geschikte woning gevonden, dan kan de makelaar de prijsonderhandelingen namens u voeren. Na overeenstemming over de aankoop wordt een voorlopig koopcontract getekend. Dan is het tijd om de hypotheek te regelen. Laat u goed adviseren door een hypotheekadviseur.

IMG_4069_ATTENSa.jpg

Stap 3. Renteaanbod opvragen

De hypotheekadviseur zal u helpen met keuzes maken over bijvoorbeeld de hypotheekvorm, de rentevastperiode en Nationale Hypotheek Garantie. Werkt u in de sector zorg en welzijn, vraag uw hypotheekadviseur dan naar de mogelijkheden van een Attens Hypotheek. De hypotheekadviseur vraagt bij een of meerdere hypotheekverstrekkers een renteaanbod aan, bespreekt de voorwaarden met u en geeft antwoord op eventuele vragen. Bent u akkoord met een renteaanbod? Dan ondertekent u het.

IMG_8550_ATTENS.jpg

Stap 4. Hypotheekofferte tekenen

Uw hypotheekadviseur zal u vragen om een aantal documenten en aanvullende gegevens. Als de geldverstrekker alle documenten heeft goedgekeurd, krijgt u een definitieve offerte. Dat is een officieel akkoord op uw financiering. Ook dit document moet u ondertekenen.
Als de offerte door de geldverstrekker is ontvangen laten zij uw hypotheekadviseur weten dat u een afspraak kunt maken met de notaris voor de ondertekening van uw hypotheekakte.
IMG_4399_ATTENS.jpg

Stap 5. Overdracht bij de notaris

Bij de notaris ondertekent u de hypotheekakte. Deze bevestigt dat u geld leent van de geldverstrekker, met het huis als onderpand. Bij het oversluiten van een hypotheek blijft het daarbij. Koopt u een nieuwe woning, dan tekent u bij de notaris ook de leveringsakte: het juridische bewijs dat u de nieuwe eigenaar bent van het huis.


Tip: verwacht u in de toekomst extra geld nodig te hebben voor bijvoorbeeld een verbouwing of investering in zonnepanelen? Bespreek dan met uw hypotheekadviseur de mogelijkheid van 'hogere inschrijving'. Hiermee bespaart u mogelijk notariskosten in de toekomst.