Elke klant heeft zijn eigen verhaal en een klant die in de zorg werkt helemaal! Adviseurs Edmond Verhelst en Kees van Luijt kennen de zorgsector inmiddels goed. Samen startten zij in 2018 ‘Hypotheek voor de Zorg’. Hiermee richten zij zich exclusief op zorgmedewerkers. Zij helpen zorgmedewerkers, die soms moeilijk een hypotheek krijgen, toch aan een hypotheek. 

Weet wat er speelt bij zorgmedewerkers

Door hun jarenlange ervaring weten Edmond en Kees als geen ander wat er speelt in de zorgsector. Het betreft een brede doelgroep. Van ouderenzorg tot fysio, thuiszorg of terminale zorg. Edmond: “Bovendien is mijn vader huisarts, studeert mijn zoon geneeskunde en werkt de moeder van mijn kinderen in de zorg.”

Het werk van zorgmedewerkers kenmerkt zich door wisselende diensten en andere werktijden. Of zorgmedewerkers zijn bijvoorbeeld nog in opleiding (AIOS/ANIOS). Edmond en Kees merken dat er ook steeds meer mensen als zzp’er aan de slag gaan. “Zzp’ers in de zorg werken veel en verdienen voldoende geld, maar krijgen toch vaak geen hypotheek.”

Mensen in de zorg laten zich graag helpen met financieel advies

Zorgmedewerkers hebben de ‘drive’ om te (ver)zorgen. Dat doen ze met passie. “Het leuke is, dat de mensen in de zorg zich ook graag laten helpen met financieel advies,” zegt Kees. Zorgmedewerkers willen volgens hem geen gedoe hebben van een hypotheek. Edmond en Kees geven hun klanten aandacht, tijd en zijn betrokken bij elk dossier.

Met de juiste onderbouwing, tóch een hypotheek

Als adviseur bent u altijd op zoek naar een bestendig inkomen. Dat is in de zorgsector niet zo ingewikkeld. Er is tenslotte meer dan voldoende werk en de vraag naar zorg blijft toenemen. Helemaal als we kijken naar de vergrijzende samenleving. Met het inkomen, ook op de langere termijn, zit het dus wel goed.

Goede gesprekken, goede vastlegging en verantwoord lenen

Een goed gesprek met de klant is belangrijk. De risicobereidheid, een arbeidsongeschiktheidsverzekering of de opbouw van pensioen komen aan bod. Zorgmedewerkers willen weinig tot geen risico’s nemen.

Attens Hypotheken heeft een mooi product voor zorgmedewerkers

Edmond benadrukt dat klanten werkzaam in de sector zorg & welzijn enthousiast reageren als ze horen dat PFZW pensioengelden duurzaam belegt in Attens Hypotheken. “Dat is voor deze klanten herkenbaar en dat geeft een goed en vertrouwd gevoel. Daarnaast heeft Attens Hypotheken goede en aantrekkelijke voorwaarden.”    

Maatwerk en uitdagingen gaan deze heren niet uit de weg

Het ligt voor de hand dat deze aanvragen wat vaker om maatwerk vragen. Soms zijn er extra stappen nodig om een passende oplossing te vinden. Maar dat maakt de blijdschap nog groter als het toch lukt om een hypotheek af te sluiten. De heren hechten wel veel waarde aan het geven van aandacht aan iedere klant. “Aandacht en kwaliteit, dat verwachten wij tenslotte ook van de zorg.”