U wilt uw hypotheek aanpassen zonder hypotheekadviseur

Dat betekent dat u zelf verantwoordelijk bent voor uw keuze. Wij beoordelen niet of deze wijziging passend is in uw situatie. Bent u niet zeker of heeft u vragen over de gevolgen? Neem dan contact op met uw hypotheekadviseur. 

Begint uw hypotheeknummer met een letter A?Heeft uw hypotheeknummer geen letter?
Bijvoorbeeld A123456? Bekijk het stappenplan op deze pagina.Bijvoorbeeld 123456? U past uw hypotheek aan in Mijn Leninginzicht. Bekijk het stappenplan aanpassen aflossingvrije hypotheek in  Mijn Leninginzicht.


 • 1. U vraagt ons om een wijzigingsvoorstel

  Stuur een e-mail naar beheer@attens.nl. Vermeld daarin uw verzoek om een aflossingsvrij leningdeel om te zetten. Geef aan om welk leningdeel het gaat en of u kiest voor wijzigen naar een lineair of annuïtair leningdeel. Vergeet niet uw hypotheeknummer te vermelden.

 • 2. Na ontvangst maken wij een wijzigingsvoorstel voor u

  Wij sturen u een e-mail een voorstel voor de wijziging. Daarbij vindt u ook een folder over het omzetten van het aflossingsvrije leningdeel. Ook vindt u bij de e-mail een verklaring waarin u aangeeft dat u de wijziging zonder uw adviseur wilt doen.

 • 3. U ondertekent het voorstel en de verklaring

  Stuur het ondertekende voorstel samen met de verklaring terug naar beheer@attens.nl.

 • 4. Wij passen uw hypotheek aan

  Wij verwerken de wijziging op de ingangsdatum die in het voorstel staat. U ontvangt van ons een bevestigingsbrief. U ziet de wijziging vanaf dat moment in Mijn Attens.

 • 5. U past de belastingteruggave zelf aan

  Deze aanpassing heeft mogelijk invloed op uw belastingaftrek. Uw maandlast wijzigt door de aanpassing van uw rente. Krijgt u maandelijks een voorlopige teruggave van de belasting? Vergeet deze niet aan te passen. Daarmee voorkomt u dat u achteraf een bedrag moet terugbetalen.